В пристанището на Бахрейн, във водите на Персийския залив, се сблъскаха

...
В пристанището на Бахрейн, във водите на Персийския залив, се сблъскаха
Коментари Харесай

Два британски бойни кораби се сблъскаха в Персийския залив

В пристанището на Бахрейн, във водите на Персийския залив, се сблъскаха два кораба за разминиране от Кралския английски флот. Няма потърпевши, само че Лондон разгласи, че към този момент е подхванал следствие на случая.

По данни на " Ройтерс " случаят е станал в петък, 19 януари. В Персийския залив кораби на английските военноморски сили дружно с военноморските сили на САЩ охраняват мирното мореплаване, застрашено от йеменските хуси в Червено море, оповестяват медиите.

Видеозаписът на произшествието стана шлагер в обществените мрежи. На клипа се вижда по какъв начин корабът HMS Chiddingfold се блъска обратно в кораба HMS Bangor. " Това провокира мощен екот, Bangor стартира да се клати " - сочи " Ройтерс ", представени от news.bg. 

Контраадмирал Едуард Алгрен, командващ интервенциите на Кралските военноморски сили, призна, че Великобритания е претърпяла известни вреди поради случая с корабите.

" Уверявам ви, че към този момент е в ход цялостно и задълбочено следствие и всички промени в процедурите, които могат да предотвратят по-нататъшни произшествия, ще бъдат въведени бързо ", сподели контраадмирал Едуард Алгрен.

В същото време, увери контраадмирал Алгрен, Обединеното кралство ще продължи да играе основна роля в обезпечаването на сигурността на корабоплаването в района.

Атаките против кораби в и към Червено море от ноември насам забавиха търговията сред Азия и Европа и разтревожиха големите сили в ескалацията на войната сред Израел и палестинските бойци на Хамас в Газа.

Подкрепяните от Иран екстремисти неотдавна споделиха, че обвързваните с Съединени американски щати и Англия кораби също ще бъдат прицелвани, след като двете страни нанесоха въздушни удари в Йемен в отговор на многократните офанзиви.

Хусите упорстват, че офанзивите им са насочени само към кораби от избрани националности, само че пълководец на американския флот сподели, че забърканите кораби в действителност имат връзки с десетки страни.

Хусите рано в петък поеха отговорност за ново нападение срещу американски транспортен съд, откакто Съединени американски щати нанесоха нови удари по цели на бойци предния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР